Снимка Cancillería Аржентина, уикипедияСъветът за сигурност препоръча Гутериш да бъде преизбран,

...
Снимка Cancillería Аржентина, уикипедияСъветът за сигурност препоръча Гутериш да бъде преизбран,
Коментари Харесай

Антонио Гутериш отново избран за генерален секретар на ООН

Снимка Cancillería Аржентина, уикипедия

Съветът за сигурност предложи Гутериш да бъде избран отново, Общото заседание на  Организация на обединените нации  гласува за това единомислещо.

Антонио Гутериш беше назначен за общоприет секретар на Организация на обединените нации за втори мандат.

Бившият  министър председател  на  Португалия  прекара първите пет години на поста в сложни условия.

Той стана генерален  секретар  няколко седмици, преди Доналд Тръмп да стане президент на Съединените щати, предава . Тръмп намерено поставяше под въпрос смисъла от съществуването на  Организация на обединените нации  в настоящия му тип. А Вашингтон е главният източник на финансиране на организацията, като обезпечава над 20 % от бюджета й.

След това стартира пандемията и има доста мнения, дали Световната здравна организация прави добра работа. СЗО е организация на  Организация на обединените нации . Но откакто Съветът за сигурност предложи Гутериш да бъде избран отново, Общото заседание на  Организация на обединените нации  гласува за това единомислещо.

„ Ще дам всичко от себе си, с цел да осигуря усилването на доверието сред всички нации - дребни и огромни. За да може да се изградят връзки и да се породи доверие. Ще работя с убеждението, че можем да променим хода на нещата. Моето отношение ще е такова - в никакъв случай не се предавай ”, сподели Гутериш.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР